Kainos Meksikoje: kiek atsidėti atostogoms?

Kaukoliu suvenyrai Meksika

Meksika vis dažniau vilioja keliautojus atvykti atostogoms, iškeičiant sniegu nuklotus šaligatvius į baltus paplūdimius. Meksikoje pigiai galima rasti viską: viešbučius, maistą, transportą, priklausomai nuo to kur pasirinksite apsistoti. Ieškantiems prabangos pasiūla taip pat labai didelė, kainos žinoma didesnės, tačiau pasirinkimo yra kiekvieno piniginei.

Šiame straipsnyje aptarsime vidutines 2022 m. kainų tendencijas Meksikoje: maisto, restoranų, viešbučių bei suvenyrų.

Apgyvendinimas

Meksika yra pilna įvairiausio tipo viešbučių nuo visiškai paprastų “backpacker” stiliaus hostelių iki didžiulių 5 žvaigždučių viešbučių kompleksų, prabanga tviskančių vilų prie jūros kranto. Patys pigiausi nakvynės variantai prasideda vos nuo kelių eurų per parą. Priklausomai nuo to, kurioje Meksikos dalyje apsistosite, kainos taip pat gali svyruoti.

  • Pigiausios apgyvendinimo įstaigos:  10-15 eurai parai, 2 žmonėms, hotel tipo apgyvendinimas: Hotel H – Valencia Adults Only (Mexico city)
  • Brangesnės apgyvendinimo įstaigos: 200-250 eurai parai, 2 žmonėms: Dune Boutique Hotel located at the party zone (Tulum).
  • Vidutinė kaina viešbutyje: 30-40 eurai parai, 2 žmonėms: Nina Hotel Playa del Carmen (Playa del Carmen)
  • Vidutinė kaina viešbutyje apsistojant su šeima (4 asmenys): 50-70 eurai parai, visai šeimai: Capital O Airport 24/7 (Cancun)

Turėkite omenyje, kad kuo anksčiau išsirinksite viešbutį, tuo didesnis šansas, kad sumokėsite gerokai mažiau, kadangi viešbučių pasirinkimas būna platesnis.

Maisto prekės (parduotuvėse)

Meksikos parduotuvių kainos daugmaž visur yra vienodos, tad žemiau pateikiame naujausias produktų kainas:

Prekė Kaina eurais Kaina Meksikos pesais
Pienas (1 litras) 1.10 EUR 22 MXN
Balta duona (500g) 1.70 EUR 34 MXN
Kiaušiniai (12 vnt.) 1.60 EUR 32 MXN
Vietinis sūris (1kg) 5.90 EUR 119 MXN
Vanduo(1.5 litro) 0.78 EUR 16 MXN
Vyno butelis (Vidutinės klasės) 9.90 EUR 200 MXN
Vietinis alus (0.5 litro) 1.20 EUR 24 MXN
Importuotas alus (0.33 litro) 2.10 EUR 42 MXN
Cigaretės (Marlboro) 3.20 EUR 64 MXN
Vištienos krūtinėlė (1kg) 5.20 EUR 104 MXN
Obuoliai (1kg) 2.40 EUR 48 MXN
Apelsinai (1kg) 1.00 EUR 20 MXN
Bulvės (1kg) 1.20 EUR 24 MXN
Salota (1 galva) 0.84 EUR 17 MXN
Ryžiai (balti) (1kg) 1.30 EUR 26 MXN

Žemiau pateiktame puslapyje galite kainas pasitikrinti prieš planuojant kelionę, kadangi čia naujausia informacija būna atnaujinama kas mėnesį: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Mexico

Restoranai ir kavinės

Pusryčių kaina tikrai neturėtų skaudžiai kainuoti jūsų piniginei. Jeigu rinksitės vietines kepyklėles kaip Pasteleria Ideal, neturėtumėte išleisti daugiau nei 5-6 eurų už skanius užkandžius bei gėrimus.

Pietų pasirinkimas taip pat platus ir galite rasti nebrangių variantų. 2 asmenų pietūs nebrangiame restorane kaip Lara&Luca jums gali atsieiti apie 9-14 eurų.

Vakarienės kainos taip pat yra nedidelės, ypač jeigu rinksitės “vietines” vietas, paskanauti tacos, žuvies ar kitų jūruos gėrybių, kurias labai rekomenduojame.

  • Maistas kavinėje 2 asmenims: 5-8 eurai = 100 – 150 MXN
  • Nebrangūs pusryčiai 2 asmenims:  4-6 eurai = 80 – 120 MXN
  • Kapučinas: 1 euras = 20 MXN
  • 4 alaus: 5 eurai = 100 MXN
  • Vakarienė Kinų restorane 2 asmenims: 5-8 eurai = 100 – 150 MXN
  • Vakarienė Meksiketiškame restorane 2 asmenims: 10-15 eurų = 200 – 300 MXN
  • Vakarienė prabangiame restorane 2 asmenims: 50-100 eurų = 1000 – 2000 MXN

Žemiau pateiktame puslapyje galiet kainas pasitikrinti prieš planuojant kelionę, kadangi čia naujausia informacija būna atnaujinama kas mėnesį: http://hikersbay.com/prices/mexico?lang=en

Patarimas: Jeigu pasirinksite valgyti gatvės maistą (labai rekomenduojame, nes Meksikoje tai itin populiaru), kurį lengvai rasite bet kuriame Meksikos kampelyje, dažnai išleisite daug mažiau nei bet kokiame restorane, o ir skonių pasirinkimas leis kiekvienam kažką išsirinkti. Tad pradėkite rytą nuo skaniųjų Tamales!

Transportas

Keliaujant Meksikoje transportas yra būtinas, kadangi šalis yra labai didelė. Tikėtina, kad daugiau ar mažiau vis tiek turėsite išleisti pinigų tam tikroms paslaugoms – ar tai būtų mašinos nuoma kelioms dienoms, ar taxi/pervežimo paslaugos į/iš oro uosto. Žemiau pateikiame pagrindines su transportu susijusias išlaidas:

  • Autobuso bilieto kaina (mieste): 30 euro centų
  • Autobuso bilieto kaina (tarpmiestinis):
  • Taxi kaina (per km): 80 euro centų, papildomai taikomas ir įsėdimo mokestis.
  • Kuras: 1-1.20 euro už litrą.
  • Mašinos nuoma: 15-40 eurų (vidutiniškai) priklausomai nuo kompanijos kurią pasirinksite, mašinos tipo.
  • Motorolerio nuoma: 20-24 eurai/ parai. Kuo ilgesniam laikotarpiui nuomojatės, tuo kaina gaunasi mažesnė.
  • Privačios pervežimo paslaugos: 12- 45 eurai už oro uosto pervežimą, priklausomai nuo vietos, į kurią važiuosite, kaina galit skirtis.

Naujausią informaciją apie transporto priemones galite rasti prieš tai minėtame puslapyje hikerbay.com, įvedę į paiešką Meksika.

Suvenyrai

Kelionei einant į pabaigą, ko gero, suksite galvą kokių meksikietiškų lauktuvių pervežti draugams ar šeimos nariams. Pasirinkimas labai platus – nuo meksikietiškos keramikos gaminių iki vietinės tekilos. Galbūt ieškote drabužių ar tiesiog skanių prieskonių. Meksika itin garsėja rankų darbo keramika – Telavera. Centrinės Meksikos mieste Puebla galite rasti autentiškus šios keramikos gaminius. Vietinėse keramikos parduotuvėse kainos ženkliai mažesnės, tačiau kokybė taip pat skiriasi. Oaxakos regione galite įsigyti tradicinio dūmų skonio tekilos gėrimo – mezkalio, kuris yra itin populiarus tarp vietinių gyventojų. Taip pat norintiems kažko autentiško siūlome įsigyti mirusiųjų dienos statulėles ar kaukoles, kurie yra kaip Meksikos oficialus parašas. Žemiau pateikiame kelių suvenyrų vidutines kainas:

  • Vietinė Tekila, Mezkal (aukštos klasės): 27 eurai
  • Meksikietiškas šokoladas (Iberra) 2-3 eurai
  • Keramikos dirbiniai (dubenėliai, puodeliai) rankų darbo: 20-50 eurų. Gryna Telaveros keramika gali būti daug bragesnė.
  • Marškinėliai, tradiciniai huipil (gėlių raštais margintos palaidinės): 15-18 eurų.
  • Raktų pakabukai, magnetukai: 2-4 eurai.
  • Meksikietiška vanilė: 10 eurų
  • Meksikietiška kava: 10-15 eurų
  • Prieskoniai, padažai: 4-7 eurai

Gero jums kelionės planavimo ir gerų įspūdžių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Norėdami pagerinti jūsų naršymo kokybę, naudojame slapukus. Paspaudę "Sutinku" sutiksite su slapukų įrašymu.